Vakantie programma

 

Dit is het vakantieprogramma voor de zomervakantie. Het gebeurt echter wel eens dat we ons niet strikt aan het vakantieprogramma houden. Het weer gooit soms roet in het eten of biedt juist nieuwe kansen. Wanneer we het vakantieprogramma wijzigen zorgen we altijd dat we er iets moois tegenover zetten.

 

Week 1

 

Maandag 6 juli

BMS – Kinderen met groene vingers opgelet! We starten de vakantie met de activiteit “plant je plantje” onder leiding van Channa.

VBH – Filmen kan op allerlei manieren en in allerlei vormen. Rob laat je vandaag zien hoe je een “stop motion” filmpje maakt. Heb je zelf een ander leuk idee voor een film? Dat mag natuurlijk ook!

 

Dinsdag 7 juli

BMS – Vandaag gaan we creatief aan de slag, met Tine maken we een Thaumatrope!

VBH – Ken jij  ”Het Jachtseizoen”? Net als in het programma gaan wij de jacht openen! Dit doen we niet op bekende mensen, maar op elkaar in dit Reallife GPS Actiespel. Dit jaar hebben we er zelfs walkie talkies bij!

Woensdag 8 juli

BMS & VBH – Het is duimen voor mooi weer, want op het programma staan waterspelletjes!

 

Donderdag 9 juli

BMS – Zingen kan altijd en overal, zowel binnen als buiten. Vandaag zingen we Oud Hollandse liedjes met Suzanne. Als we uitgezongen zijn sluiten we aan bij de BBQ van de oudste kinderen.

VBH – De traditionele jaarlijkse BBQ van Tante Cato is door de coronacrisis dit jaar helaas niet doorgegaan. Maar wij laten ons natuurlijk niet zo makkelijk uit het veld slaan! Vandaag gooit Miranda de BBQ aan en gaan we alsnog lekker eten met de kinderen!

 

Vrijdag 10 juli

BMS & VBH – “All Inclusive resort Tante Cato” opent haar deuren voor Oud Hollandse spelletjes met Annika en Raban.

 

Week 2

 

Maandag 13 juli

BMS – Na vorige week muziek te hebben gemaakt door te zingen gaan we dat vandaag uitbreiden met het bespelen van instrumenten. Van sambaballen tot aan tamboerijn, Suzanne laat je zien hoe het werkt.

VBH – Dippen heeft een heleboel betekenissen. Zo kunnen we in ons zwembad onder water dippen en we kunnen een sausje maken om ons eten in te dippen.

 

Dinsdag 14 juli

BMS – Als de zomer dit jaar net zo droog wordt als de afgelopen jaren dan kunnen we wel wat extra regen gebruiken. Met Channa maken we een regenmachine.

VBH – Als we met Tante Cato niet naar het lasergamen toe kunnen gaan, dan halen we het lasergamen gewoon naar Tante Cato toe! We maken teams en spelen een lasergame toernooi. Binnen of buiten? Dat hangt van het weer af.

 

Woensdag 15 juli

BMS & VBH – Één beeld zegt meer dan duizend woorden. Illustreer met Channa je eigen verhaal.

 

Donderdag 16 juli

BMS – Vind je weg van binnen naar buiten uit de escaperoom van Tine!

VBH – Op naar de Piratenspeeltuin voor een potje slagbal!

 

Vrijdag 17 juli

BMS & VBH – Ben je lenig, snel en kun je geruisloos van de ene op de andere plek komen? Dan ben jij wellicht een goede Ninja. Het is ninja(go)dag…

 

Week 3

 

Maandag 20 juli

BMS – Lukt het jou om zonder te kijken de hindernisbaan van Tine te trotseren? Het is wel een speciale hindernisbaan, meer verklappen we niet…

VBH – In navolging van de kinderen op de BMS gaan vandaag de oudste kinderen proberen te ontsnappen uit een escaperoom.

 

Dinsdag 21 juli

BMS – We hebben al gezongen en instrumenten bespeeld. Het wordt de hoogste tijd om te dansen! We gaan als vanouds “swingen met Suzanne”.

VBH – We maken teams om levend Stratego te spelen. Vooraf bedenken de teams eerst een eigen land en maken daar ook een zelf verzonnen vlag bij. Die gaan we bij het Stratego van elkaar proberen te stelen.

 

Woensdag 22 juli

BMS & VBH – Heb jij een hele goede neus, proef jij als de beste of heb je super ogen? Dan is vandaag jouw dag! Je kunt je zintuigen testen op de zintuigendag van Yasmina.

 

Donderdag 23 juli

BMS – Met Channa bouwen we een knikkerbaan. Laat je fantasie de vrije loop, want hoe langer en gekker de baan wordt, hoe beter! Binnen of buiten? Dat laten we afhangen van het weer.

VBH – Tijdens je All Inclusive vakantie bij Tante Cato kun je meedoen aan een echte cookoff. Welk team maakt het lekkerste gerecht van de beschikbare ingrediënten?

 

Vrijdag 24 juli

BMS & VBH – Deze dag staat in het teken van parcoursen. Een knikkerparcours, een dominoparcours, een hindernisparcours of een parcours voor race auto’s. Kies jouw parcours en bouwen maar!

 

Week 4

 

Maandag 27 juli

BMS – Met het thema binnenste buiten doen we ook dingen op z’n kop… Met Gracia maak je van een schoenendoos een woonkamer, maar dan op z’n kop.

VBH – We laten Resort Tante Cato een dagje achter ons om op excursie te gaan. We gaan naar het Oranjewoud en spelen daar omgekeerd verstoppertje.

 

Dinsdag 28 juli

BMS – Nadat we gisteren een woonkamer op z’n kop hebben gezet doen we dat vandaag met een taart. We maken namelijk een “upside down taart” met Samantha.

VBH – De Piratenspeeltuin gebruiken we vandaag als golfbaan. We spelen tennisbalgolf!

 

Woensdag 29 juli

BMS & VBH – Op het programma staat hutten bouwen XXL. Bij mooi weer bouwen we onze bouwwerken buiten, bij slecht weer doen we het in de gymzaal.

 

Donderdag 30 juli

BMS – We gaan schilderen! Maar dit keer zonder kwast…

VBH – Tie-dye maar dan net even anders!

 

Vrijdag 31 juli

BMS & VBH – We toveren de gymzaal om tot balspellenpaleis. We spelen ballenbingo en we gaan bowlen.

 

Week 5

 

Maandag 3 augustus

BMS – Samantha neemt je mee op een natuurspeurtocht door het Ecolint.

VBH – Als we deze zomer niet kunnen vliegen dan bouwen we toch gewoon ons eigen vliegtuig! De vliegtuigjes die je met Rob maakt zijn alleen wat kleiner en van hout.

 

Dinsdag 4 augustus

BMS – Ontdek jouw talent als kunstenaar en maak je eigen kunstwerk samen met Gracia. We gebruiken ijzerdraad en kralen.

VBH – Trek je joggingpak en gympen aan, want Mees gaat met jullie sporten!

 

Woensdag 5 augustus

BMS & VBH – Het is weer tijd voor een excursie! In plaats van eiland hoppen in de Cariben gaan wij hofje hoppen in Buitenveldert. Ook heel leuk… Voor de waaghalzen bij de Tijgers hebben we een speciale activiteit. Zij gaan BMX-en in de Piratenspeeltuin!

 

Donderdag 6 augustus

BMS – Bij tropische temperaturen horen grote tropische bloemen. We maken ze vandaag met Lyviënne.

VBH –  Doe je sportieve kleding aan, want onze eigen kickboks leraar Lamyn komt vandaag een workshop kickboksen geven!

 

Vrijdag 7 augustus

BMS & VBH – Ooit wel eens pacman gespeeld op de computer? Of ken je het spel Labyrint? We spelen het vandaag in de gymzaal!

 

Week 6

 

Maandag 10 augustus

BMS – We starten de laatste week creatief. We maken pasteltekeningen met Gracia.

VBH – Tijdens ons All Inclusive avontuur willen we natuurlijk wel prijzen winnen. Deze Bingo-dag met Irma is daarvoor het perfecte moment!

 

Dinsdag 11 augustus

BMS – Vandaag doen we alles eens lekker anders. Het is “andersom dag”!

VBH – Heb jij wel eens als een echte Olympiër in het Olympisch Stadion willen sporten? Vandaag is je kans tijdens de Sport&Fun toer in het Olympisch stadion. We gaan lopen naar het stadion, dus doe goede schoenen en vergeet ook je sportkleding niet.

 

Woensdag 12 augustus

BMS & VBH – Met Gracia en Raban gaan we op insectenjacht tijdens een insectenspeurtocht.

 

Donderdag 13 augustus

BMS – De jongste kinderen maken lekkere smoothies die we op het Tante Cato festival opdrinken!

VBH – Daar waar de rest van Nederland nog niet naar festivals toe mag deze zomer doen wij dat bij Tante Cato lekker wel! Vandaag is de tweede editie van ons festival: “A day at TC”.

 

Vrijdag 14 augustus

BMS & VBH – De laatste dag alweer van de vakantie. We maken bootjes met Rob en proberen ze ook echt uit!