& ZO - Sport & Muziek

 

Tante Cato biedt naast het dagelijkse activiteitenprogramma ook diverse mogelijkheden om een sport te beoefenen of om een instrument te leren bespelen. Er is een gevarieerd aanbod van sport- en muziek activiteiten.

Judo (groep 1 t/m 8)

De Judo Academie Amsterdam is een nationaal bekende en toonaangevende judoschool. Zij is tevens initiatiefnemer van en deelnemer aan Topjudo Amsterdam. In deze organisatie werken Amsterdamse judoscholen samen met gemeente en overkoepelende sportorganisaties op het gebied van breedtesport, talentherkenning en ontwikkeling en het realiseren van een Amsterdams topsport traject. Het ultieme doel daarbij is het behalen van een medaille op de Olympische spelen van 2028.

Bij de judolessen van Judo Academie Amsterdam staat plezier voorop. Deelname aan de judosport levert een zichtbare bijdrage op aan de mentale en fysieke ontwikkeling van het kind. Respect voor elkaar en het leren samenwerken met elkaar zijn daarbij onmisbare waarden.

Op donderdag worden de judolessen gegeven volgens onderstaand schema:

15.30 - 16.15 uur 4 - 5 jaar
16.15 - 17.00 uur 5 - 7 jaar
17.00 - 18.00 uur 8 jaar en ouder

Tante Cato faciliteert en brengt de kinderen naar de les. Betaald wordt rechtstreeks aan de Judo Academie Amsterdam.

Meld je aan voor een gratis proefles en beslis daarna. Aanmelden kan per e-mail of telefonisch. Vergeet niet in de e-mail de naam en leeftijd van het kind te vermelden.

info@judoacademieamsterdam.nl / 06-18307791

Meer info: www.judoacademieamsterdam.nl

Kickboksen (7 t/m 13 jaar)

 

Op vrijdagmiddag wordt er van 16.30 - 17.30 uur in de gymzaal van basisschool De ARK kickbokstraining gegeven voor kinderen van 7 t/m 13 jaar oud. Aan de hand van kickboksoefeningen, stoeivormen en rollenspellen wordt er gewerkt aan sociale vaardigheden, weerbaarheid en het herkennen en aangeven van grenzen.

 

Zo leer je o.a.:

- Kickbokstechnieken

- Adequaat omgaan met kracht

- Genuanceerd aangeven van grenzen

- Zelfvertrouwen

- Discipline

- Zelf keuzes maken

De contributie bedraagt €20,- per maand. Voor kinderen met een stadspas zijn de trainingen gratis.

Tante Cato faciliteert en brengt de kinderen naar de les. Betaald wordt rechtstreeks aan de trainer.

Wil je een keer een proefles volgen of je opgeven voor wekelijkse kickbokstrainingen? Stuur dan een e-mail naar: raban@bsotantecato.nl.

Pianoles (vanaf 5 jaar)

In schoolweken wordt er op maandag en dinsdag door een muziekdocente individueel pianoles gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar. Dit gebeurt op maandag op de locatie Tante Cato - van Boshuizenstraat en op dinsdag op basisschool De Ark. Tatjana Evrika, die de lessen verzorgt, is ook in de gelegenheid om buiten deze dagen les te geven. Dit kan bij haar thuis, in Buitenveldert, of aan huis als u de beschikking heeft over een (elektrische) piano.

Kosten:
20 minuten - €18,-

30 minuten - €25,-

Tante Cato faciliteert en brengt de kinderen naar de les. Betaald wordt rechtstreeks aan de lerares.

Wanneer lessen af worden gezegd wordt de helft van de normale lesprijs berekend. Dit mits die is gedaan minimaal 24 uur voor aanvang van de les. Wanneer een les binnen deze 24 uur wordt afgezegd wordt het volle bedrag in rekening gebracht. Afmelden bij voorkeur bij Tatjana én Tante Cato.

Wil je een keer een proefles volgen (regulier tarief) of je opgeven voor wekelijkse pianolessen? Stuur dan een e-mail naar: raban@bsotantecato.nl.

Gitaarles Buitenveldert (vanaf 8 jaar)

Elke woensdagmiddag wordt er gitaarles gegeven op de BMS. De lessen worden verzorgd door gitaardocent Thijs Kammer. Hij is een ervaren docent en gitarist en kan je goed verder helpen op de gitaar. 

 

Kosten zijn €17,- per les van een half uur.

Een proefles kost €10,-

Tante Cato faciliteert en brengt de kinderen naar de les. Betaald wordt rechtstreeks aan de leraar.

Aanmelden kan via thijs@talmagitaar.nl of raban@bsotantecato.nl

Meer info: www.talmagitaar.nl

De Muziekzolder (van 4 tot 10 jaar)

De Muziekzolder is op de woensdagmiddag geopend met cursussen voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Kinderen van 4-6 jaar:

Op woensdag 9 september begint de cursus Kleutermuziek op De Muziekzolder. Een cursus van 7 lessen voor kleuters (4 & 5 jaar) waarin een begin gemaakt wordt met muzikale vorming. Muzikale tegenstellingen als hoog/laag & hard/zacht en komen in de vrolijke en gevarieerde lessen aan bod. We gaan zingen, spelen, dansen en bewegen en stimuleren daarmee niet alleen de muzikale, maar ook de motorische, sociale en de taal/spraakontwikkeling. De vaste structuur in de lessen biedt de kinderen houvast. Er wordt veel met thema’s gewerkt binnen de belevingswereld van het jonge kind en ook wordt de fantasie flink geprikkeld met muzieklessen in verhaalvorm over bijvoorbeeld dieren en vervoersmiddelen. Doordat de groepen klein blijven (max. 7 kinderen) ontstaat er een veilige, persoonlijke leeromgeving. Ouders worden in het seizoen een aantal keer uitgenodigd voor een open les of een informele uitvoering.

Voor meer informatie over deze cursus klik hier.


Kinderen van 6-9 jaar:

In seizoen 2020-2021 is er geen vast cursusprogramma voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

De juf heeft tijd nodig om nieuwe musicals te schrijven, nieuwe plannen uit te voeren en nieuwe cursussen voor te bereiden.

Het is wel mogelijk dat tijdens het seizoen nieuwe cursussen worden aangeboden, hou de website dus goed in de gaten!

Uit reviews van ouders over De Muziekzolder: Leuke zolder, goede sfeer, fijne manier van lesgeven, kwalitatief hoog resultaat.

Tante Cato faciliteert en brengt de kinderen naar de les. Betaald wordt rechtstreeks aan de Muziekzolder.

Meer info: www.demuziekzolder.nl