top of page
Tante Cato BSO & ZO

BSO - Groepen

Anker 1 Groepen

Onze kinderen zijn geplaatst in horizontale groepen. Dit houdt in dat de kinderen bij hun leeftijdsgenootjes op een groep zitten. Hierbij hanteren wij 4 verschillende leeftijdscategorieën. Van jong naar oud zijn dit de Egels, de Kikkers, de Papegaaien en de Tijgers. Het dagelijkse programma kan zo op de betreffende leeftijdsgroep worden afgestemd.

Opvang bij Tante Cato geschiedt op verschillende locaties. Tijdens reguliere schooldagen maken wij gebruik van onze locaties aan de Van Boshuizenstraat (VBH) en op basisscholen Rosj Pina en de BMS. Tijdens studiedagen en vakanties voegen wij groepen samen en maken wij alleen gebruik van de locaties VBH (voor de kinderen van groep 4 t/m 8) en de BMS (voor de kinderen van groep 1 t/m 3).

VBH

 

Voor kinderen van de aangrenzende Buitenveldertse Montessori School en de basisscholen Rosj Pina, uit de schoolgroepen 5 tot en met 8 op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag wordt deze groep aangevuld met schoolgroepers 4.

Het betreft hier “de oude pastorie” van de Goede Herder kerk. Deze locatie omvat: twee groepsruimten (elk circa 60 m2) gescheiden door schuifdeuren, wat de mogelijkheid biedt 1 grote ruimte te creëren in plaats van twee kleinere; een knutselruimte; een toiletgroep met drie toiletten; een toiletruimte voor medewerkers; een keuken; een kantoor; een entree met garderobe.

De kinderen worden door pedagogisch medewerkers lopend van school gehaald of komen zelfstandig indien ze daar “aan toe zijn” en na afspraak met ouders.

De capaciteit is maximaal 36 kinderen per dag, tijdens het eten verdeeld over drie tot vier tafels in beide groepsruimten. Indien het kindaantal niet boven de 30 uitkomt wordt in één groepsruimte samen gegeten.

Eén van de groepsruimten is ingericht voor rustigere activiteiten zoals “loungen/chillen” en lezen. De andere ruimte is ingericht voor de drukkere activiteiten met onder andere een spelletjeshoek en handenarbeidhoek (zagen, timmeren, boren e.d.) en computers (met beperkt internetgebruik) en Nintendo switch. Indien twee of meer kinderen samen iets doen op 1 van de (spel)computers is dit gemaximeerd tot een half uur, indien alleen dan vijftien minuten.


In het knutsellokaal kunnen de kinderen zelf aan de gang met alles wat daar in de kasten staat. In het kantoor kunnen kinderen ’s middags huiswerk maken of gebruik maken van internet voor werkstuk of spreekbeurt.


De keuken wordt, met begeleiding van een pedagogisch medewerker, gebruikt voor kookactiviteiten. 


Wat het buiten spelen betreft: het gebouw grenst aan de speelplaats van de BMS. Verder is de grote speeltuin aan de van Boshuizenstraat op slechts enkele minuten loopafstand en maken we ook hier regelmatig gebruik van. Evenals van de andere speeltuintjes in de directe omgeving.

ROSJ PINA

 

Kinderen van Rosj Pina uit de schoolgroepen 1 tot en met 4 kunnen op school zelf gebruik maken van naschoolse opvang. We zijn hier 1 september 2022 gestart met 1 groep van maximaal 22 kinderen, op maandag - dinsdag - donderdag, in het gebouw van JKC Simcha.

De kinderen uit groep 4 mogen zelfstandig gebruik maken van een tweede groepsruimte voor computergebruik e.d. Het is de bedoeling op termijn te starten met een tweede groep zodat de kinderen gesplitst kunnen worden in groep 1&2 en groep 3&4. 

De ruimtes grenzen aan het schoolplein. 

Woensdags en vrijdags vindt de opvang niet op school plaats. Op woensdag en vrijdag worden de kinderen tot en met groep 3 samengevoegd met de kinderen van de BMS op de locatie Tante Cato – BMS. De kinderen uit de schoolgroepen 4 tm 8 maken gebruik van de locatie Tante Cato – van Boshuizenstraat.

BMS

 

Ook de jongere kinderen van de Buitenveldertse Montessori School, uit de schoolgroepen 1 tot en met 4, kunnen op school zelf gebruik maken van naschoolse opvang. 

De eerste groep (Egels) is een groep van maximaal 20 kinderen per dag. Op maandag, dinsdag en donderdag bestaande uit kinderen van schoolgroepen 1 en 2. Op woensdag en vrijdag bestaande uit kinderen van schoolgroep 1, 2 en 3 van alle scholen. Het betreft hier een zeer ruime en lichte groepsruimte op de begane grond, grenzend aan het speelplein, met een eigen buitendeur, keukenblok en wc’s.

De tweede groep is een groep van maximaal 22 kinderen per dag, op maandag, dinsdag en donderdag, bestaande uit kinderen van schoolgroep 3 en 4. De zeer ruime groepsruimte is gesitueerd aan de hoofdingangzijde van de BMS aan Sandenburch.

Op deze locatie wordt ook gebruik gemaakt van de gymzaal en buiten spelen gebeurt voornamelijk op het speelplein van de school zelf.

Anker 2 Groepen VBH
Anker 3 Groepen ARK
Anker 4 Groepen BMS
Klachtenvrij-pin-2022.png
bottom of page