Tante Cato BSO & ZO

Mini marathon van Amsterdam

 

Op 17 oktober doet Tante Cato alweer voor de 12e keer mee aan de mini marathon van Amsterdam! In de voorgaande 11 edities zijn we uitgeroepen tot sportiefste BSO. Dit jaar willen we deze prijs natuurlijk weer in de wacht slepen! Loop jij ook mee? Met je deelname steun je ook nog eens een goed doel!

17 oktober 2021
1 Kilometer
De borcht (onder Amstelpark)
Verzamelen bij de Riekermolen aan de Amstel, achter het Amstelpark: 8.30 - 8.45 uur

Warming up: 8.50 uur
Start mini marathon: 9.10 uur

Tante Cato en Oxfam Novib

 

Zoals elk jaar grijpt Tante Cato dit evenement aan om samen met de kinderen Oxfam Novib te steunen. Waar we vorige keer hard ons best hebben gedaan om zoveel mogelijk geiten te doneren aan veehouders op het platte land in Niger, gaan we ons nu inspannen om zeep voor mensen in arme te landen bij elkaar te lopen. Zeep is in veel arme landen schaars en duur – zeker sinds de uitbraak van het coronavirus. Voor elke inschrijving gaan er namens Tante Cato 10 stukken zeep naar deze arme landen. Meer over deze actie kun je lezen op de website van Oxfam Novib.

Side events en de marathon

Er worden prijzen verdeeld, maar uiteraard staat plezier voorop. Iedereen krijgt daarom sowieso een medaille na afloop. En er is een aantal leuke side events, zoals een springkussen, schminken, pannakooi voetbal en nog veel meer. Een kwartier nadat de laatste kinderen gefinisht zijn komen de eerste wedstrijdlopers van de Marathon van Amsterdam langs. Deze gaan wij natuurlijk hartstochtelijk toejuichen!
 

Trainingen


Ook dit jaar wordt er weer hard getraind voor de mini marathon! Echter doen we dit door de korte voorbereidingstijd iets anders dan dat we dat voorheen altijd hebben gedaan. De trainingen worden dit jaar niet centraal georganiseerd, maar alle kinderen doen op hun eigen groep de komende tijd leuke hardloopspelletjes en oefeningen. Zo komen we goed voorbereid aan de start!

Inschrijven


Schrijf je in, trek je Tante Cato shirt aan en loop mee tijdens de mini marathon! Heb je nog geen Tante Cato shirt dan krijg je deze van ons. Heb je nog een Tante Cato shirt maar is het te klein? Lever hem dan weer in. Zo kan een ander kind het gaan dragen en krijg jij een nieuwe. De shirts worden dit jaar uitgereikt bij het kraampje van Tante Cato op de verzamelplaats bij de Riekermolen. Dit vanwege de vervroegde starttijd van de Mini Marathon.

LET OP! Inschrijven uiterlijk voor vrijdag 15 oktober.

Oxfam Novib

Bedankt! Uw inschrijving voor de Mini marathon van Amsterdam is verzonden.

Op dit formulier is de privacyverklaring van Tante Cato van toepassing.

Klachtenvrij-pin-2020.png